fbpx

Rapion tuotteissa käytetään vain parasta, suomalaista viljaa

 

Lähivilja on aitoa lähiruokaa

Suurimman osan viljasta saamme ostetuksi läheltä, Saimaan seudun viljelijöiltä. Ennen ostoa mylläri tekee jokaisesta viljaerästä aistinvaraisen arvion. Sitten tutkimme viljan myllyn omassa laboratoriossa, missä voimme määrittää, kosteuden, sakoluvun, hehtolitrapainon ja rikkapitoisuuden. Hyväksytylle viljaerälle teemme vielä koejauhatuksen ja koeleivonnan. Vasta tässä vaiheessa päätämme, onko vilja riittävän hyvälaatuista Rapion tuotantoon.

Aina tuoretta

 

Rapion Myllyllä ei pidetä valmiita varastoja. Tuotteita valmistetaan vain tilausten mukaan. Myyntiin lähtevät tuotteemme ovat korkeintaan muutaman päivän ikäisiä. Viljatuotteiden maku ja muut ominaisuudet säilyvät hyvinä vain tietyn aikaa. Päiväysleima kertoo jokaisen Rapion tuotteen tuoreuden ja parhaan käyttöajan.

 

Vihreää energiaa omasta vesivoimalaitoksesta

Myllymme oma vesivoimalaitos jauhaa Rapionkosken kuohut vihreäksi energiaksi. Kaikki vesivoimalaitoksen energia käytetään myllytuotteiden valmistuksessa, mutta nykyisen tuotannon energiatarve vaatii osittain myös ostettua sähköä. Alunperin mylly on saanut 100% tarvitsemastaan käyttövoimasta Rapionkoskesta.

Kestävän kehityksen periaatteita noudattaen

Rapion Myllyllä toimitaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti läpi koko tuotantoketjun. Kuljetuskilometrit on minimoitu, ja kauppoihin menevät tuotteet pakataan uusiolaatikoihin. Kauran kuorinnassa syntyvä kuoriaines hyödynnetään lämmityspoltossa ja viljan jauhatuksessa syntyvä pölyjauho käytetään omalla kylällä sijaitsevalla karjatilalla.

bottom-effect-01

Historiallinen myllymiljöö

Rapion mylly toimii rauhallisella paikalla, rapionjoen varrella. Samalla paikalla mylly on toiminut koko sen pitkän historiansa ajan. Myllyn rakennukset ovat vuosien saatossa uusiutuneet ja niitä on laajennettu nykypäivän toiminnan tarpeita vastaavaksi, mutta perinteinen myllytunnelma, tuoksuineen ja äänineen, on edelleen kaikkien ilona.

ruokaa_omasta_maasta

Hyvää Suomesta -merkki on suomalaisten elintarvikkeiden alkuperämerkki. Tuttu tuotemerkki tai valmistajan nimi ei välttämättä kerro ruuan alkuperästä. Kun haluat ruokaa omasta maasta, valitse tuotteita, jotka on varustettu Hyvää Suomesta -merkillä.

hyvaasuomesta.fi

Vain paras on kyllin hyvää

Raaka-aineet pyrimme ostamaan lähiseudun viljelijöiltä – korkeat laatuvaatimukset huomioiden. Jokaisen viljaerän laatu varmistetaan omassa viljalaboratoriossa. Lisäksi suoritetaan koejauhatus sekä koeleivonta, jonka jälkeen päätämme, onko viljaerä riittävän hyvälaatuinen tuotantoomme.

dosaimaa

D.O. Saimaa on Suomen ensimmäinen alueellinen laatu- ja alkuperämerkki. Näissä tuotteissa hyvä tarkoittaa paitsi korkeaa laatua ja vastuullisuutta, myös positiivista vaikutusta ympäristöön, kulttuuriin sekä alueen elinvoimaisuuteen. Alkuperämerkityt D.O. Saimaa -tuotteet ovat sekä eettisesti että paikallisen yhteisön kannalta hyvä valinta.

dosaimaa.fi